Nacho’s zijn een gerecht uit de Texaanse-Mexicaanse keuken en werden in de jaren 40 voor het eerst bereid door de Mexicaanse kok IgnacioAnaya. Vandaar de naam Nacho. Nog op zoek naar een lekker borrelhapje of weekendsnack? Maak dan eens zo’n schaal nacho’s met kaassaus! Niet alleen een feest voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen. Zout, zoet, zuur en pittig heerlijk gecombineerd!

  • 200 gram ronde tortillachips
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 1 limoen
  • 1 jalapeñopeper
  • verse koriander, fijngeknipt
  • 150 gram Cheddar, geraspt
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram tarwebloem
  • 300 ml halfvolle melk
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • ovenschaal

 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verdeel de tortilla’s over de ovenschaal en verwarm in ca. 10 min. in het midden van de oven.
  • Doe de gesnipperde rode ui in een schaal en pers de limoen boven de ui uit. Meng en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
  • Snijd het steeltje van de jalapeño. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringen.
  • Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 minuten tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren.
  • Voeg beetje bij beetje op laag vuur de melk toe en breng al roerend met een garde tot een gebonden saus. Voeg in gedeelten de cheddar en oude kaas toe en laat al roerend smelten tot een dikke saus.
  • Neem de tortilla’s uit de oven en schenk de kaas erover. Laat de uien uitlekken en verdeel samen met de peper en koriander over de kaas. Serveer direct.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!