Een soepje dat zeker weten in de smaak zal vallen. Zachte smaken die goed combineren en samen voor een fluweelzachte soep zorgen. Eventueel kun je naar wens nog wat uitgebakken spekjes of gebakken paddestoelen of oesterzwammer toevoegen.

Voor 4 personen:

  • 35 gram roomboter
  • 35 gram bloem
  • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 700 ml groentebouillon
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 250 ml room
  • Smelt de boter in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui.
  • Roer de bloem erdoor en laat zachtjes al roerend gaar worden. (niet bruin)
  • Voeg een flinke scheut bouillon toe en roer met een garde tot de bloem met de bouillon is vermengd en het mengsel glad is. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.
  • Breng aan de kook en laat even zachtjes doorkoken.
  • Draai het vuur wat lager en roer er het sinaasappelsap, de mosterd en de room door.
  • Proef en breng op smaak met versgemalen witte peper en zout.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!