Je kent ze wel, van die cakejes die van binnen vol zitten met gesmolten chocolade. Bak je ze te lang, dan worden ze te droog. Ik vind deze mini’s (uit een bakblik met 12 kleine muffin vormpjes) net groot genoeg om toch van die heerlijke chocolade bommetjes bij een kopje koffie te genieten zonder het gevoel te hebben dat je een reuze calorie bom naar binnen werkt. Warm zijn deze mini-taartjes heerlijk als dessert bij een bolletje vanilleijs.

  • 40 gram bloem
  • 75 gram suiker
  • 2 kleine eieren
  • 1 eidooier
  •  80 gram boter
  • 120 gram pure chocolade (houd 12 stukjes van 0,5 bij 0,5 cm over!)
  • bakblik voor 12 mini muffins of 6 grote muffins
  • bakspray
  • optioneel ter garnering: gekonfijte sinaasappel of druppels gesmolten witte chocolade of amandelschaafsel of poedersuiker
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Spray het bakblik in met de bakspray of vet in met een beetje zonnebloemolie.
  • Meng de suiker, eieren, eidooier en de bloem.
  • Smelt de chocolade met de boter (bij voorkeur au bain-marie of heel langzaam op lage temperatuur).
  • Meng deze beide mengsels en vul het bakblik tot de randjes van de vormpjes.
  • Stop in elke muffin een klein stukje chocolade (zorg dat je de chocolade stukjes niet meer ziet).
  • Bak 8-10 minuten voor het “12 stuks blik” (indien je er 6 gebruikt kan het iets langer zijn: 12-15 minuten).
  • Laat afkoelen en garneer eventueel.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!