Een grappige, kleine amuse van aardappel met kalkoen. Een eenvoudig en klein gerechtje met extra pit door de rucola en de aioli.

Voor 4 personen (2 torentjes per persoon)

  • 300 g fijne kalkoenlapjes
  • 3 takjes tijm, de blaadjes eraf gerist
  • 3 takjes rozemarijn, de blaadjes eraf gerist
  • 2-3  grote aardappelen, geschild (de grootste die je kunt vinden)
  • 2 handvol rucola
  • olijfolie          
  • zout en versgemalen peper
  • aioli (aioli kopen in een potje of een knoflook mayonaise maken door de knoflook door de mayonaise te roeren, of zelf aioli maken, zie beneden)
  • oven, bakpapier, kaasschaaf of mandoline

aioli

  • 1 grote eidooier
  • 1-2  teentjes knoflook, geperst
  • 125 ml olijfolie
  • 2 tl citroensap
  • zout en versgemalen peper
  • Besprenkel de kalkoenlapjes met 4 el olijfolie en bestrooi met fijngehakte tijm en rozemarijn.
  • Kruid met zout en versgemalen peper dek af en laat marineren.
  • Verwarm de oven voor op 200°Celsius.
  • Snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline. Je hebt minimaal 3 plakjes per torentje nodig. Gebruik de grootste plakjes en maak er een paar extra.
  • Dep droog, smeer in met olijfolie, schik op een bakplaat bedekt met bakpapier en dek af met bakpapier (druk goed aan).
  • Bak in 10 minuten goudbruin (check wel even of ze niet verbranden en of voldoende gaar zijn).
  • Breng op smaak met zout en laat afkoelen.

Zelfgemaakte aioli:

  • Meng de eidooier met de knoflook en het citroensap voor de aïoli.
  • Mix dan met de staafmixer de olie erbij (dun straaltje) tot een mooie gebonden mayonaise.

 

Bak het vlees in wat olijfolie en snij in kleine blokjes.

Afwerken en serveren:

  • Leg 1 aardappelschijfje op elk bord.
  • Smeer in met wat aïoli en beleg met kalkoenreepjes en rucola.
  • Blijf deze laagjes afwisselen en eindig met een laag aardappel.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!