Een grappige, kleine amuse van aardappel met kalkoen. Een eenvoudig en klein gerechtje met extra pit door de rucola en de aioli.
Voor 4 personen (2 torentjes per persoon)
- 300 g fijne kalkoenlapjes
- 3 takjes tijm, de blaadjes eraf gerist
- 3 takjes rozemarijn, de blaadjes eraf gerist
- 2-3 grote aardappelen, geschild (de grootste die je kunt vinden)
- 2 handvol rucola
- olijfolie
- zout en versgemalen peper
- aioli (aioli kopen in een potje of een knoflook mayonaise maken door de knoflook door de mayonaise te roeren, of zelf aioli maken, zie beneden)
- oven, bakpapier, kaasschaaf of mandoline
aioli
- 1 grote eidooier
- 1-2 teentjes knoflook, geperst
- 125 ml olijfolie
- 2 tl citroensap
- zout en versgemalen peper
- Besprenkel de kalkoenlapjes met 4 el olijfolie en bestrooi met fijngehakte tijm en rozemarijn.
- Kruid met zout en versgemalen peper dek af en laat marineren.
- Verwarm de oven voor op 200°Celsius.
- Snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline. Je hebt minimaal 3 plakjes per torentje nodig. Gebruik de grootste plakjes en maak er een paar extra.
- Dep droog, smeer in met olijfolie, schik op een bakplaat bedekt met bakpapier en dek af met bakpapier (druk goed aan).
- Bak in 10 minuten goudbruin (check wel even of ze niet verbranden en of voldoende gaar zijn).
- Breng op smaak met zout en laat afkoelen.
Zelfgemaakte aioli:
- Meng de eidooier met de knoflook en het citroensap voor de aïoli.
- Mix dan met de staafmixer de olie erbij (dun straaltje) tot een mooie gebonden mayonaise.
Bak het vlees in wat olijfolie en snij in kleine blokjes.
Afwerken en serveren:
- Leg 1 aardappelschijfje op elk bord.
- Smeer in met wat aïoli en beleg met kalkoenreepjes en rucola.
- Blijf deze laagjes afwisselen en eindig met een laag aardappel.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!