Dat lasagne niet persé Italiaans hoeft te zijn bewijst deze verrukkelijke Mexicaanse lasagne. In plaats van lasagnebladen gebruik je tortilla wraps en die stapel je op met lekkere laagjes Mexicaanse gehaktmix, ricotta en kaas. Dit recept is voldoende voor 6 personen, ik maakte daarom 2 ‘stapels’ en vroor er eentje in.

Voor 6 personen:

  • 500 gram rundergehakt
  • bosje lente-ui
  • pakje Mexicaanse taco mix
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje mais (300 gram) uitgelekt
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes
  • 1 blik kidneybonen (400 gram) uitgelekt
  • 1 bakje ricotta
  • 1 potje zure room
  • 1 potje medium of pittige salsa
  • 8 kleine tortilla’s (wraps) of 4 grote
  • gedroogde chilipeper uit de molen
  • geraspte oude kaas, 200 gram
  • 1 grote of 2 kleine springvormen of ronde schalen
  • Bak in een ruime pan het gehakt rul en voeg hier de tacomix en naar smaak wat gedroogde chilipeper aan toe met een scheutje water. Laat dit mengsel even smoren.
  • Voeg de paprika toe en bak even mee.
  • Roer de uitgelekte mais en bonen door het gehaktmengsel en als laatste de tomatenblokjes. Laat even pruttelen en meng dan de salsa erdoor. Proef en breng op smaak met extra zout en/of peper.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de lente-uitjes in dunne reepjes en mix deze door de ricotta kaas en de zure room.
  • Nu gaan we de tortilla’s stapelen. Maak 2 kleine of 1 grote naar keuze. (ik maakte 2 kleine en vroor en eentje in)
  • Begin met een dun laagje gehaktmix en leg daarop een wrap.
  • Smeer de wrap in met een laagje van het ricotta-mengsel, vervolgens een laagje gehaktmix en wat geraspte kaas. Daarop leg je weer een wrap en begin je weer opnieuw met de laagjes. Eindig met een laag gehaktmix en geraspte kaas.
  • Plaats de lasagne in het midden van de oven en laat deze 20-30 minuten bakken of totdat de geraspte kaas mooi gesmolten en krokant is.
  • Serveer met een groene salade met avocado en tomaatjes.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email