Het is weer mandarijnentijd! In dit recept zit zowel de sap als de rasp van de mandarijnenschil verwerkt. Het resultaat is een heerlijk fris nagerecht. Garneer naar eigen smaak met wat geraspte of stukjes chocolade, granaatappelpitjes of verkruimelde amaretti morbidi koekjes (bitterkoekjes van amandelen). Of gebruik net als ik, in deze tijd van het jaar wat verkruimelde (kokos)pepernoten.
Voor 4 personen:
- 1,5 blaadje gelatine
- 100 gram crème fraiche
- 4 eetlepels fijne kristal suiker
- 75 ml mandarijnensap + 2 eetlepels rasp van de mandarijnen schil (± 3 mandarijnen)
- 150 ml slagroom
- handje pepernoten, grof gehakt
- wat partjes mandarijn voor garnering
- 4 schaaltjes, glazen of puddingvormpjes
- Week de gelatine in 5 minuten in een kom met koud water.
- Was de mandarijnen, rasp de schil en pers daarna uit.
- Meng in grote kom de crème fraiche met 2 eetlepels suiker en de rasp van de mandarijnenschil.
- Doe de mandarijnensap in een steelpan en breng aan de kook.
- Haal van het vuur. Knijp de gelatine blaadjes uit en doe ze bij het sap in het pannetje. Roer goed tot het is opgelost.
- Laat 5 minuten afkoelen. Giet het mengsel daarna bij de crème fraiche en meng goed door.
- Klop met een mixer de slagroom samen met overige 2 eetlepels suiker stijf.
- Spatel de slagroom voorzichtig door het crème fraiche mengsel, houd de massa zo luchtig mogelijk.
- Verdeel het mengsel over 4 glazen, schaaltjes of puddingvormpjes. Zet voor 3 uur in de koelkast.
- Haal uit de koeling en stort de puddingvormpjes op een bordje.
- Verdeel de pepernoten voor het serveren over de glazen/schaaltjes en leg er wat mooie stukjes mandarijn bij.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!