Sommige soepen zijn zo eenvoudig te maken dat je er bijna aan twijfelt of ze wel ècht lekker zijn. Bij deze soep is twijfelen niet nodig: een heerlijke, romige soep. Een beetje zoetig door de mais en de kokosmelk en een beetje pittig door de groene currypasta. De koriander maakt hem net even anders, maar houd je niet van koriander dan kun je deze gewoon weglaten of platte peterselie gebruiken. Deze soep heb je in een handomdraai gemaakt dus is ook zeker geschikt als je weinig tijd hebt.
- 400 gram prei, gewassen en in ringen
- 1 ui, gesnipperd
- 1 eetlepel groene currypasta
- 600 g mais (blik)
- 200 ml kokosmelk
- 800 ml bouillon van blokje, warm
- handje verse koriander, fijngeknipt
- scheut olie om in te bakken
En verder nodig: blender of staafmixer
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui samen met de groene currypasta op middelhoog vuur. Gebruik van de currypasta wat meer of minder afhankelijk van of je graag pittig eet.
- Voeg de gesneden prei toen bak een paar minuten mee.
- Voeg de mais (niet uit laten lekken) en de warme bouillon toe. Breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes doorkoken.
- Neem de pan van het vuur, voeg wat koriander toe en pureer met een staafmixer of in een blender tot een egale soep.
- Giet terug in de pan en voeg de kokosmelk toe.
- Proef en breng op smaak met zout en/of versgemalen peper. Is de soep te dik naar je zin, voeg dan nog wat bouillon, kokosmelk of )room toe.
- Doe over in borden of kommen en garneer met wat fijngeknipte koriander.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!