Het geheim van dit pastagerecht zit ‘m in de saus, maar dat is natuurlijk altijd zo 😉 De saus maakte ik ooit om cannelloni mee te vullen. Omdat ik teveel saus had bewaarde ik een deel in de diepvries. Omdat ik de afgelopen weken bezig ben om alles uit onze diepvries op te eten kwam deze saus weer tevoorschijn. Met een beetje pasta erbij hadden we snel een heerlijke maaltijd. Ik ga aangeven wat er allemaal in de saus zit, de hoeveelheden komen niet zo nauw, een beetje meer of minder van het een of ander maakt allemaal niet zoveel uit. Het geheim zit altijd in het proeven en dan nog iets toevoegen wat je mist of heel erg lekker vindt. Gebruik de dubbele hoeveelheden voor meer saus en bewaar deze in de diepvries.
Voor 2 personen:
- 200 gram maccheroni of andere pasta naar keuze
- ½ courgette, in stukjes
- ½ venkel, in stukjes
- kleine ui, in stukjes
- teentje knoflook, fijngehakt
- 2-3 handen spinazie, gewassen en gedroogd
- flinke schep ricotta
- stukje gorgonzola
- voor de garnering: verse basilicum, rasp van een halve (biologische) citroen, geraspte kaas
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
- Bak in een beetje olijfolie de ui en de knoflook op middelhoog vuur. Pas op dat de knoflook niet verbrand.
- Voeg de venkel en de courgette toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg de spinazie toe en bak even mee.
- Doe over in een schaal en pureer kort met een staafmixer, doe terug in de pan.
- Voeg de ricotta en de gorgonzola toe, laat smelten en roer goed door de saus.
- Proef en breng op smaak met versgemalen peper en/of zout.
- Roer de saus door de pasta en garneer met verse basilicum, geraspte citroen en geraspte kaas.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!