Macarons…..niet zo makkelijk en er zijn verschillende recepten. Dit recept heb ik uitgeprobeerd tijdens onze maandelijkse kookclub en het lukte mij om, zonder problemen, in twee uurtjes (waarvan 1 uur wachten: de macarons moeten 1 uur drogen) om best wel perfecte macarons te maken, De combinatie van chocolade, rode biet en blauwe bes is verrassend en dat geldt ook voor de kleuren op het bord! 

Voor 6-7 personen (2 macarons per persoon)

  • 10  blauwe bessen
  • 1 rode biet
  • 130 ml melk
  • 200 ml room
  • 50 gr eidooier
  • 140 gr eiwit
  • 100 ml bietensap
  • 185 gr amandelpoeder
  • 185 gr poedersuiker
  • 150 gr pure chocolade
  • 30 gr cacao
  • 225 gr suiker
  • 1 gram agar agar
  • 1 blaadje gelatine

Bakpapier of bakmat, kookthermometer 

 

  • Maak een pasta van 70 gram eiwit, amandelpoeder, poedersuiker en cacaopoeder.
  • Kook 200 gr suiker met 50 ml water tot een suikertemperatuur van 121 graden
  • Klop 70 gr eiwit luchtig en giet er de suikerstroop op.
  • Meng met de pasta en vul hiermee een spuitzak
  • Spuit dopjes op een bakmat en laat 1 uur drogen op kamertemperatuur.
  • Bak ze daarna af in de oven op 170 graden gedurende 15 minuten
  • Week de gelatine.
  • Doe melk, 125 ml room, 25 gr suiker en eidooier in een pan en verwarm al roerend tot 85 graden. (Let op: boven de 85 graden heb je omelet)
  • Voeg de gelatine toe en de chocolade.
  • Laat de chocolade smelten en daarna afkoelen.
  • Sla 75 ml room lobbig en voeg bij de chocolademassa.
  • Vul een spuitzak
  • Breng bietensap en de agar-agar aan de kook.
  • Stort in een bak en laat opstijven.
  • Mix indien opgesteven tot een gladde massa met de staafmixer.
  • Doe in een spuitfles
  • Schaaf op de mandoline dunne plakjes van de rauwe rode biet, steek uit met een steekring
  • Snijd de plakjes tot de helft in en rol ze op als een hoorntje

Opmaken van het bord:

  • Spuit de chocolade creme  tussen de macarons.
  • Plaats de macarons op een bord en spuit of druppel er enkel stippen bietencreme op
  • Plaats een blauwe bes en het rode biet-hoorntje ernaast

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email