Met kaas kun je alles lekker maken, althans dat vind ik! Neem deze ‘ordinaire’ macaronischotel. Met mosterdpoeder, donker bier en lekker veel Engelse kaas maak je er nèt weer iets anders van. Mis jij het vlees? Dan kun je er natuurlijk op het laatst nog wat ham- of salamiblokjes doorheen roeren. Maar geloof me, zonder is hij ook heerlijk!

Voor 5-6 personen:

  • 375 g macaroni
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 2 el mosterdpoeder
  • 250 ml donker bier
  • 1 liter volle melk
  • 3 el worcestersaus
  • 2 tl tijmblaadjes
  • 150 g cheddar, geraspt
  • 150 g gruyère, geraspt
  • 3 eidooiers
  • olijfolie

En verder nodig: ovenschaal met een inhoud van 2 liter

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing maar verkort de kooktijd met 2 minuten.
  • Giet af en schep om met wat olijfolie.
  • Smelt in een grote pan de boter op matig vuur. Voeg de bloem en het mosterdpoeder toe en roer zo’n 4 minuten.
  • Zet het vuur laag en klop er met een garde, in gedeelten, het bier en de melk door.
  • Voeg de worcestersaus en de tijm toe.
  • Klop ongeveer 10 minuten op middelmatig vuur totdat de vloeistof enigszins bindt.
  • Roer nu ¾ van de kaas erdoor. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Proef!
  • Roer de eidooiers door de saus en schep daarna de macaroni er doorheen.
  • Doe alles over in een grote ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Zet voor 30 minuten in de oven.
  • Serveer eventueel met een salade.

Dit recept komt uit de Delicious van maart 2018 met wat kleine aanpassingen.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email