De klassieke, grote loempia’s gevuld met groente zijn nogal zwaar op de maag door de deeglaag en het frituurproces. Een lekker alternatief is om in plaats van het loempia deeg een dunne omelet te gebruiken, deze te vullen met groente naar keuze en te vouwen als een loempia en daarna nog even krokant bakken in de air fryer of oven. Met wat loempia saus, gebakken uitjes en fijngesneden bosuien en/of koriander een heerlijk alternatief!

Voor 2 loempia’s:

  • 250 gram Chinese of Thaise fijngesneden groente naar keuze (kool, prei, taugé, wortel, ui etc)
  • 4 grote eieren
  • gebakken uitjes
  • loempia saus
  • fijngesneden bosui of eventueel: koriander, munt, bieslook
  • wokolie of andere olie
  • ketjap
  • gemalen peper
  • grote koekenpan
  • optioneel: airfryer of oven
    • Bak de groente in een klein beetje olie gedurende 5-7 minuten, voeg een beetje ketjap toe en laat even afkoelen.
    • Giet de groente af in een vergiet (vocht moet er uit) en breng op smaak met peper.
    • Kluts de eieren en bak twee grote omeletten.
    • Vul de omeletten met de uitgelekte groente en vouw voorzichtig dicht en bak gedurende 8 minuten in de air fryer of oven op 200 graden Celsius.
    • Garneer met loempia saus, gebakken uitjes en verse kruiden.