Stamppot is heus niet alleen lekker in de winter. Ook in het voorjaar gaat zo’n bordje er prima in! Deze stamppot kun je overigens gerust lauw eten, niet koud maar heel erg heet hoeft niet. Geroosterde pijnboompitjes of grof gehakte pecannoten zijn er ook lekker overheen. De hoeveelheden in het recept zijn voldoende voor drie personen. Serveer je er nog een stukje vlees of vis bij dan kun je er met z’n 4-en van eten.
- 1 kilo kruimige aardappels (geschild)
- klont (room)boter
- 1 zak veldsla of veldsla-melange van 100 gram
- 250 gram tomaatjes, in vier of zes partjes gesneden
- 4 eieren, hardgekookt
- 250 ml warme melk
- 100 gram oude kaas, geraspt
- 2 eetlepels verse kruiden, bijv. peterselie of bieslook
- 100 gram biologisch gerookte ontbijtspek (plakjes)
- nootmuskaat
- Kook de aardappels in een pan met water ongeveer 15 tot 20 minuten tot ze gaar zijn.
- Bak ondertussen de gerookte ontbijtspek uit in een droge koekenpan. Leg ze even apart op een stuk keukenpapier.
- Giet de aardappels af, laat ze even uitdampen, voeg de boter toe en stamp ze dan fijn met een snuf nootmuskaat, peper en zout.
- Giet beetje bij beetje de warme melk erbij.
- Roer de kaas erdoor en laat smelten.
- Schep dan de veldsla erdoor (houd beetje achter voor garnering) en daarna de tomaat.
- Verkruimel de gebakken ontbijtspek erover en schep er doorheen.
- Garneer de stamppot met wat achtergehouden veldsla en partjes hardgekookt ei.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!