Houd jij ook zo van lemon curd? Dan is dit recept echt iets voor jou! Smeuïg, fris en zoet, zo smaken deze lemon bars. Heb je wat lemon curd ‘over’ dan heb je deze bars echt zo gemaakt. Natuurlijk kun je ook kant-en-klare lemon curd kopen. Maar zeg nou zelf, helemaal zelf gemaakt is toch het lekkerst?! Dus klik even hier voor het recept van zelfgemaakte lemon curd. 

  • 175 g (room)boter op kamertemperatuur
  • 75 g kristalsuiker
  • 185 g bloem
  • 1 tl vanille-extract
  • lemon curd
  • Mix 170 gram van de boter en 75 gram van de kristalsuiker tot een romig geheel.
  • Voeg de bloem en het vanille extract samen met een snufje zout toe en mix door elkaar.
  • Zet 30 minuten in de koelkast om af te koelen.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Bekleed een brownie- of vierkante vorm/schaal met bakpapier.
  • Verdeel het deeg over de bakvorm, druk een beetje aan en bak voor 20-25 minuten tot de bodem een beetje bruin wordt bij de hoekjes.
  • Laat even afkoelen.
  • Verdeel de lemon curd dan over het deeg en laat verder afkoelen.
  • Zet vervolgens minimaal 4 uur in de vriezer totdat de lemon curd is uitgehard.
  • Haal vlak voor het serveren uit de vriezer en snijd in blokjes. Als je niet alles niet meteen op eet kun je de resterende stukjes het beste weer terugzetten in de vriezer.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email