Op zomerse warme dagen wil je graag snel een lekkere en makkelijke maaltijd op tafel. Deze rijstsalade is daar uitstekend geschikt voor! Je kunt hem zowel (lauw)warm als koud eten dus ook een dag van tevoren te maken. Ook prima als lunch. Het recept komt uit een Allerhande van een paar jaar geleden maar heb ik hier en daar aangepast. Wil je dat de smaak van tonijn wat meer overheerst, gebruik dan twee blikjes in plaats van een. Overigens is de salade ook zonder de tonijn erg lekker!
- 275 gram notenrijst
- 2 rode puntpaprika’s
- 4 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
- 1 bakje verse bruschetta tomatensalade (AH)
- half bakje verse munt, fijngesneden
- handje pistachenootjes, grof gehakt
- olijfolie, witte balsamicoazijn
- beetje citroensap
- vers gemalen peper, (limoen)zout
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
- Was de bleekselderij en snijd in boogjes.
- Bak de paprika, bleekselderij en knoflook 5 minuten op laag vuur.
- Giet de rijst af en meng er de bruschetta tomatensalade meteen doorheen.
- Voeg de groenten en de munt toe en meng goed. Schep ook de uitgelekte tonijn erdoor.
- Maak een dressing van wat olijfolie en azijn en schep deze door de rijstsalade.
- Proef en breng op smaak met versgemalen peper, zout en eventueel wat citroensap.
- Bestrooi de rijstsalade vlak voor het serveren met de pistachenootjes.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!