Zó eenvoudig maar zó lekker! En deze langwerpige toastjes zien er ook nog eens fantastisch uit. Zoals altijd: gebruik producten van een mooie en goede kwaliteit. Gerookte olijfolie smaakt er heel erg lekker bij. De olie die ik gebruikte kun je o.a. bij Foodelicious verkrijgen. Je doet er lang mee want je gebruikt maar kleine hoeveelheden. Maar je kunt natuurlijk ook een andere, goede olijfolie gebruiken. De toast die ik gebruikte is met lichte rode biet smaak en sesam. Maar je kunt iedere soort toast gebruiken.
Voor 8 lange toastjes:
- 1 avocado
- 100 gram gerookte zalm
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 8 langwerpige toastjes
- zwart sesamzaad
- witte balsamicoazijn of wat citroensap
- goede olijfolie
- Snijd de gerookte zalm in blokjes of in stukjes. Meng er een klein beetje olijfolie doorheen.
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd in mooie blokjes.
- Schep voorzichtig wat witte balsamicoazijn of wat citroensap door de avocado.
- Verdeel de gerookte zalm over de toastjes. Verdeel er dan de avocadoblokjes overheen.
- Bestrooi met de rode ui en tenslotte met wat zwart sesamzaad.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!