Een dampende kom heerlijk Aziatisch kruidig eten. Alleen al voor de geur wil je dit maken. Binnen 20 minuten tover je dit op tafel.
Ik combineerde voor dit gerecht twee recepten uit de Foodies tot één. Probeer het maar eens, wedden dat het een blijvertje wordt?!
Hoofdgerecht voor 2 personen:
- 270 g rauwe tijgergarnalen (diepvries)
- 1 groene paprika
- 3 tenen knoflook
- klein stukje verse gember
- 3 bos-uitjes
- 2 el Kikkoman sojasaus
- 2 el ketjap Medja no.1 (AH)
- 1 el vijgen-dadelazijn (Foodelicious) of balsamico-azijn
- 1 el sesam-of pompoenpitolie
- 1 tl suiker
- 1 tl maizena
- olie om in te bakken
- gedroogde chilipeper
- handje grof gehakte cashewnoten of pinda’s
- 180 g Japanse noodles (bijv. Hakubaku Udon)
- Laat de garnalen ontdooien, pel ze en dep ze droog.
- Maak de paprika schoon en snij in stukjes.
- Pel de knoflook en snijd of hak fijn.
- Schil de gember en snij in kleine stukjes.
- Maak de bos-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
- Roer voor de saus de soja, ketjap, suiker, azijn, sesamolie en maizena door elkaar.
- Kook de noodles gaar volgens gebruiksaanwijzing.
- Verhit ondertussen wat olie in een wok en roerbak de garnalen in zo’n 3 minuten gaar. Neem ze uit de wok en ze even opzij.
- Doe de paprika in de wok en bak een paar minuten. Voeg dan de knoflook, de gember, de bosuitjes en wat gemalen chilipeper toe. Bak tot het lekker gaat ruiken.
- Voeg nu de saus toe en kook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg ook de garnalen toe.
- Giet de noodles af, spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.
- Doe de noodles in de wok en meng goed met de saus. Warm goed door.
- Schep de warme noodles in kommen en bestrooi met de gehakte cashewnoten of pinda’s.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!