Deze wortelsoep is echt hartverwarmend. Heerlijk kruidig door de gember en de gebruikte specerijen. Je hebt met onderstaande hoeveelheden flink wat soep, ruim 2 liter. De soep doet het prima als onderdeel van een diner maar kan ook uitstekend dienstdoen als maaltijdsoep. Eet er dan bijvoorbeeld wat lekker zuurdesembrood bij.
Voor 6-8 personen:
- 60 gram boter
- 250 gram uien, fijngesneden
- 5 tenen knoflook, fijngesneden
- 450 gram bospeen, in stukjes (laat er 4 heel)
- 1 liter groente- of kippenbouillon
- 1 rode paprika, fijngesneden
- ½ rode peper, zaadlijst verwijderd, in stukjes
- 1 zoetzure appel, geschild en in blokjes
- 1½ theelepel kurkuma (geelwortelpoeder)
- 1½ theelepel anijszaadpoeder
- 1 theelepel foelie
- 1 flinke theelepel bak- of geconfijte gember, in stukjes
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 ml kokosmelk
- En verder nodig: blender of staafmixer
- Schil voor de wortelgarnering 4 wortels met een dunschiller tot lange smalle dunne linten.
- Meng de olijfolie met 1 eetlepel gembersiroop en wat zout en peper. Leg de wortellinten hierin en laat intrekken.
- Verwarm de boter op middelhoog vuur in een soeppan, voeg uien en knoflook toe en bak op middelhoog vuur 10-15 min. zachtjes, totdat de uien goudbruin kleuren. Blijf goed over de bodem roeren.
- Voeg de wortels, bouillon, paprika, rode peper, appel, specerijen, gember en -siroop toe en laat 20 min. heel zacht koken.
- Voeg de kokosmelk toe, warm goed door en pureer de soep in een blender of gebruik een staafmixer. Proef en breng eventueel op smaak met zout en/of peper.
- Serveer de soep met de wortellinten en eventueel wat croutons.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!