Alweer zo’n hartverwarmende, oogstrelende soep. Geschikt als onderdeel van een diner maar zeker ook als maaltijdsoep. Serveer er dan wat brood bij. Gebruik bij voorkeur flespompoen, deze is heel goed verkrijgbaar. De schil van een flespompoen is bovendien eetbaar. En als je dit geen aantrekkelijk idee vindt dan is hij makkelijk te verwijderen met een dunschiller. Experimenteer naar eigen smaak met kruiden en specerijen. Zelf houd ik erg van kruidig en daarom maak ik mijn soepen altijd hoog op smaak. Van die dunne, waterige pompoensoep is niet aan mij besteed. Maar… smaken verschillen, dus maak hem zoals jij hem het lekkerste vindt!

Ingrediënten

  • 1 flespompoen, draden en pitten verwijderd, in stukjes
  • 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • 1 flinke prei, alleen het witte deel, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, gehakt
  • Stukje verse gember, gehakt
  • 1 liter kippen- of groentebouillon*, heet
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el groene curry pasta
  • paar takjes verse tijm, samengebonden
  • curry poeder, 5 kruiden poeder, kurkuma (wat je in huis hebt)
  • olijfolie
  • peper, zout
  • handje cashewnoten, grof gehakt
  • wat verse koriander (of platte peterselie als je niet van koriander houdt)
  • pompoenpitolie voor de garnering

*Evt. glutenvrij als de soep volledig glutenvrij moet zijn.

En verder nodig: blender of staafmixer

Bereiding en afwerking

  • Verhit wat olie in een soeppan en bak hierin de pompoen, zoete aardappel, wortel, prei, ui, knoflook en de gember.
  • Voeg de currypasta toe en laat even lekker meebakken. Het ruikt nu heerlijk in je keuken J
  • Voeg ook de andere specerijen toe; curry poeder, 5 kruiden poeder, kurkuma. Als je het niet allemaal in huis hebt is dat niet erg, gewoon achterwege laten.
  • Giet nu de hete bouillon erbij, het bundeltje tijm en laat een klein half uurtje zachtjes koken.
  • Verwijder de tijm. (niet vergeten!)
  • Doe de soep in de blender of pureer hem met een staafmixer.
  • Voeg de kokosmelk toe, roer en proef of de soep nog peper en zout of iets anders nodig heeft. Als de soep te dik is, voeg je nog wat bouillon toe.
  • Doe over in kommen of soepborden en garneer met de gehakte noten, de koriander en een paar druppels (pompoenpit)olie.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!