Deze lekkere, Perzische aardappelkoekjes kun je makkelijk in grotere hoeveelheden maken. Makkelijk dus voor het (borrel)buffet. Het rundergehakt kan naar smaak vervangen worden voor kalfs-, lams-, kip- of kalkoengehakt. Serveer ze warm met bijvoorbeeld een stuk naanbrood. En maak je buffet compleet met deze pistache-feta dip en de gerookte aubergines met knoflook. Lekkere recepten uit het kookboek Persiana van Sabrina Ghayour.
Voor ongeveer 12 stuks:
- 115 gram broodkruim, in keukenmachine fijngemalen
- 500 gram rundergehakt
- 400 gram aardappelpuree
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 bosje koriander (20 gram), fijngehakt
- 2 eieren (M), losgeklopt
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
- ½ theelepel kaneel
- versgemalen zwarte peper
- 2 theelepels zeezout
- olijfolie
- Strooi het broodkruim op een groot, plat bord.
- Doe de rest van de ingrediënten behalve de olie in een grote kom en kneed alles met schone handen goed door elkaar. Zorg dat de eieren en specerijen gelijkmatig verdeeld zijn.
- Verwarm je oven voor op 80 graden.
- Neem een beetje van het mengsel ter grootte van een golfbal en rol tot een balletje. Druk ze een beetje plat.
- Leg ze in het broodkruim en bedek aan alle kanten.
- Herhaal met de rest van het mengsel.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, doe er een scheutje olie in en bak de koekjes in porties 6 tot 8 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin zijn.
- Haal ze voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Houd de gebakken porties warm in de oven terwijl je de rest bakt.
- Je kunt de koekjes ook later opwarmen als je ze niet direct eet.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!