Geïnspireerd door een gerechtje van Miljuschka maar dan met wat variatie op dit thema. In Italie noemen ze een rolletje een “rotolo” en dat kan van alles zijn (van omelet tot courgette plakjes, ham of zalm) dan vullen ze de rotoli met bijvoorbeeld ricotta, pesto of met restjes die over zijn van de vorige dag!
Deze krokante ham rolletjes worden gebakken in de oven en zijn gevuld met een smeuïge, kazige aardappelpuree. Een eenvoudige amuse of voorgerechtje wat je heel goed van te voren kunt voorbereiden, in de koelkast kunt leggen en dan vlak van te voren kunt afbakken in de oven of in de airfryer. Je kunt variëren met jouw eigen keuze ham en kaas. Deze rolletjes zijn lekker op een salade van rucola maar ook dat kun je variëren! Dippen in een knoflook-yoghurt sausje of in pesto is ook een optie!
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!
Eet smakelijk!
Voor 4 personen:
- 5 flinke kruimige aardappel geschild
- 100 gram harde geraspte kaas (pecorino, oude kaas, parmezaan, bewaar de helft om te garneren)
- 1 ei
- 2 el bieslook zeer fijn gesnipperd
- 100 gram gerookte kaas in rechthoekige reepjes (indien je die niet kunt krijgen, neem belegen kaas)
- 125 gram rauwe ham (serrano of parmaham, maar een andere soort ham is ook goed)
- rucola
- citroensap (of lekkere balsamico) en olijfolie, peper en zout
- Nodig: puree stamper of pureeknijper en bakpapier, een oven of air fryer
- Kook de aardappelen gaar en giet ze goed af tot droog
- Knijp ze door de pureeknijper od stamp fijn (het moet heel zacht worden)
- Voeg de helft van de harde geraspte kaas toe en de bieslook en het ei en meng
- Maak op smaak met peper
- Meng heel goed en vorm kleine staafjes, in de vorm van aardappel kroketjes
- Warm de oven voor op 200 graden
- Halveer de kroketjes en vul ze met de rechthoekige reepjes rookkaas andere kaas.
- Rol ze dan strak op in een plakje ham
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier
- Bak ze gedurende 12 minuten
- Maak in de tussentijd de rucola salade (of andere salade) op smaak met citroensap, olijfolie en peper
- Leg ze op een bedje van ruculaoslade en garneer met de overgebleven geraspte kaas