Een lekker Aziatisch voorgerecht of bijgerecht met een krokante bite. De combinatie is zowel pittig als fris-zacht-zuur door de mango-kokos dipsaus.

  • 15 grote rauwe en gepelde garnalen (vers van de visboer of ontdooid uit de diepvries)
  • 1 limoen
  • 30 gram Panko of gewoon paneermeel
  • 30 gram kokos (gedroogd, zakje)
  • 1 ei
  • Bordje met bloem
  • Cayennepeper of chilipeper
  • Zonnebloemolie

Dipsaus

  • 100 gram mango, in stukjes
  • 2 el kokosmelk
  • 1 el honing
  • Koriander (paar takjes)
  • Half rood pepertje, fijngehakt
  • Peper en zout
  • Pureer alle ingrediënten voor de dipsaus en maak op smaak met peper en zout.
  • Rasp de schil van de citroen (bij voorkeur met een zeste snijder of een goede rasp)
  • Zet drie bordjes klaar.
  • Bordje 1: Bloem.
  • Bordje 2: Geklutst ei.
  • Bordje 3: Voeg de limoenrasp toe aan de panko en de kokos en meng het door elkaar. Voeg hier ook een snuf cayennepeper of chilipoeder aan toe (halve tl; maar als je van pittig houdt meer!)
  • Dep de garnalen goed droog en haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het panko mengsel.
  • Verhit een behoorlijke laag olie in een pannetje (of gebruik de frituurpan); verhit tot 160 graden en bak de garnalen in 2 minuten totdat ze krokant en bruin zijn.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer direct met de mangodip.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!