Een lekker Aziatisch voorgerecht of bijgerecht met een krokante bite. De combinatie is zowel pittig als fris-zacht-zuur door de mango-kokos dipsaus.
- 15 grote rauwe en gepelde garnalen (vers van de visboer of ontdooid uit de diepvries)
- 1 limoen
- 30 gram Panko of gewoon paneermeel
- 30 gram kokos (gedroogd, zakje)
- 1 ei
- Bordje met bloem
- Cayennepeper of chilipeper
- Zonnebloemolie
Dipsaus
- 100 gram mango, in stukjes
- 2 el kokosmelk
- 1 el honing
- Koriander (paar takjes)
- Half rood pepertje, fijngehakt
- Peper en zout
- Pureer alle ingrediënten voor de dipsaus en maak op smaak met peper en zout.
- Rasp de schil van de citroen (bij voorkeur met een zeste snijder of een goede rasp)
- Zet drie bordjes klaar.
- Bordje 1: Bloem.
- Bordje 2: Geklutst ei.
- Bordje 3: Voeg de limoenrasp toe aan de panko en de kokos en meng het door elkaar. Voeg hier ook een snuf cayennepeper of chilipoeder aan toe (halve tl; maar als je van pittig houdt meer!)
- Dep de garnalen goed droog en haal ze eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het panko mengsel.
- Verhit een behoorlijke laag olie in een pannetje (of gebruik de frituurpan); verhit tot 160 graden en bak de garnalen in 2 minuten totdat ze krokant en bruin zijn.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Serveer direct met de mangodip.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!