Een lekker bijgerecht dat je zo in de oven schuift. Schil de krieltjes niet maar was en boen ze goed schoon. Houd je niet van taleggio of kun je het niet krijgen, dan kun je bijvoorbeeld ook brie, camembert of port salut gebruiken. Deze krieltjes zijn erg lekker bij asperges!

Voor 4-6 personen als bijgerecht:

  • 1 kg krieltjes in de schil, schoon geschrobt
  • olijfolie
  • peper/zout
  • 200 g taleggio, in plakjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes of 1 kleine ui fijn gesnipperd
  • merlot- of rodewijn-azijn
  • Verwarm de oven voor op 180 gaden (hete lucht).
  • Meng de krieltje met een flinke scheut olijfolie en royaal peper en zout. Meng goed zodat alle krieltjes bedekt zijn met olijfolie.
  • Verdeel ze over een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
  • Doe de krieltjes over in een ovenschaal en beleg ze met de taleggio.
  • Zet nog een paar minuten in de oven tot de kaas gesmolten in.
  • Meng ondertussen de kappertjes met de lente-ui, een scheut azijn, wat olijfolie, zout en peper.
  • Verdeel het kappertjesmengsel over de krieltjes en serveer.

Dit recept komt uit de Foodies van maart 2018

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!