Er zijn veel variaties denkbaar op de koude soep met komkommer als basis. En met de hittegolf van augustus jl. aten wij bijna dagelijks wel een koude soep. Lekker koel en fris, meer heb je op die dagen niet nodig. Je hoeft niet exact aan het recept te houden, varieer met wat je in huis hebt en wat meer van het een of het ander maakt niet zoveel uit.
Voor 4 personen:
- 2 komkommers
- trosje druiven
- 1 avocado, ontpit en uit de schil
- 1 flinke teen knoflook
- schepje Griekse yoghurt of crème fraîche
- (citroen)zout en versgemalen peper
- ½ bosje verse gehakte dille
- sap van 1 limoen
- 1 snee wit brood, zonder korstjes
- 3 eetlepels mango-azijn
- olijfolie
- 2-3 eetlepels geitenkaas in stukjes
- handje wat grof gehakte cashewnoten
- gomasio
- verder nodig: blender
- Leg het brood op een diep bordje en bedruppel met olijfolie.
- Was de komkommers, snij ze in de lengte doormidden en schraap de zaadlijsten eruit.
- Hak ze grof en pureer helemaal fijn in een blender met het brood, de druiven, avocado, knoflook, yoghurt of crème fraîche, dille, limoensap en mango-azijn.
- Laat de blender op een lage stand draaien en voeg in een straaltje olijfolie toe tot de soep op gewenste dikte is.
- Proef en voeg naar smaak nog zout en versgemalen peper toe.
- Doe over in een kan of grote maatbeker, dek af en zet in de koelkast. Laat minimaal een paar uur afkoelen.
- Serveer met wat geitenkaas, de grof gehakte cashewnoten en wat gomasio.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!