Vroeger toen mijn oma ze kocht vond ik ze niet te eten. Maar als je ze zelf maakt zijn ze superlekker! Krokant van buiten en chewy van binnen, dan zijn ze op hun best. Grote kans dat je alle ingrediënten gewoon in huis hebt! Vanaf nu weet je wat te doen met eiwitten die je over hebt omdat enkel de dooiers in een ander gerecht gaan! Ook heel leuk om kado te doen, want zeg nou zelf, er gaat toch niets boven een zelfgemaakt kadootje?!
- 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
- 375 gram gedroogde kokos
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eiwitten van grote of 3 van kleinere eieren
- Verwarm de oven voor op 170ºC.
- Meng in een kom de kokos met de condenseerde melk en het vanille extract.
- Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten door het kokosmengsel.
- Leg op een met bakpapier belegde bakplaat hoopjes beslag, ik doe dat met een ijsbolletjestang, zorg voor voldoende ruimte tussen de hoopjes.
- Bak de kokosmakronen 15 – 20 minuten in de oven of tot de goudbruin zijn.
- Haal ze na een paar minuten van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!