Iedereen lust cake, da’s alvast makkelijk. Dus bak jij gewoon deze super-simpele koffie-walnoot cakejes. Heb je er teveel, wat nauwelijks voorstelbaar is, dan kun je ze makkelijk invriezen zodat je altijd wat grijpvoorraad hebt. Wel goed af laten koelen en in een luchtdicht diepvriesdoos doen of vacuümtrekken met een vacuumeerappaat.

Voor 30-36 kleine cakejes

  • 225 g boter op kamertemperatuur
  • 225 g lichte basterd- of rietsuiker
  • beetje bruine suiker
  • 275 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 2 theelepels koffie-extract of hele sterke koffie (espresso)
  • 2 theelepels vanillepasta (kookwinkel)
  • 75 g gehakte walnoten

En verder nodig: ongeveer 30-36 papieren cakevormpjes

  • Verwarm de oven voor op 160°C (hete lucht) of 175°C (elektrisch)
  • Doe alle ingrediënten voor de cake in een grote kom en roer of klop goed tot alles gemengd is.
  • Giet het beslag in de papieren vormpjes, vul deze voor 2/3 en bestrooi met beetje bruine suiker.
  • Bak ongeveer 25-30 minuten in de oven. De baktijd kan verschillen, ook omdat elke oven anders is. Een sateprikker moet er droog uitkomen. Anders laat je de cakejes nog even in de oven staan.
  • Haal de cakes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email