Deze winterse knolselderij soep is heel snel gemaakt klaar, heerlijk romig en zacht en bovendien vullend. Bovendien ook nog eens gezond want knolselderij zit vol met vitamine C. Zelf eet ik hem vaak als maaltijdsoep maar je kunt hem in kleinere hoeveelheden natuurlijk ook als voorgerecht eten. Ook lekker met uitgebakken spekjes of kaascroutons.
- 1 knolselderij
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- wat takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 liter groenten- of kippenbouillon, heet
- 150 ml slagroom
- wat boter of olijfolie
- truffelolie (kies voor een goede olie bijvoorbeeld van Foodelicious)
- handje (gerookte) amandelen of walnoten, grof gehakt
En verder nodig: staafmixer of blender
- Verwarm wat olijfolie of een klontje boter in een grote soeppan met dikke bodem.
- Fruit de ui en de knoflook op middelhoog vuur aan zonder dat het bruin wordt. Voeg de laurier en de tijmtakjes toe en bak dit voor ongeveer tien minuten zachtjes tot de ui goudbruin begint te kleuren.
- Maak ondertussen de knolselderij schoon en snijd in stukjes.
- Voeg de knolselderij toe en bak dit 2 minuten mee.
- Giet de hete bouillon erbij en laat dit ongeveer 15 minuten trekken of tot de knolselderij zacht is.
- Verwijder het laurierblad en de tijmtakjes.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Giet terug in de pan en roer er de slagroom door. Warm nog even goed door.
- Serveer met de grof gehakte nootjes en wat truffelolie.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!