Een lekker vullende maaltijdsoep van knolselderij. Kun je geen gort krijgen, dan kun je ook rijst gebruiken. De rijst is wat eerder gaar dus je soep iets sneller klaar. Voor de vegetarische variant gebruik je net als ik deed wat vegetarische ‘speckjes’ in plaats van bacon. Deze zijn inmiddels heel goed verkrijgbaar bij bijna elke supermarkt.

Voor 4 personen:

 

  • 5 gram boter
  • 6 dikke plakjes magere bacon, in dunne reepjes
  • 6 plukjes rozemarijn
  • 2 uien, fijngesneden
  • 600 gram knolselderij, geschild en in blokjes
  • 125 gram parelgort
  • 1 ¾ liter groentebouillon
  • 4 flinke eetlepels crème fraîche
  • nootmuskaat, liefst versgeraspt
  • Verhit de boter in een grote pan op matig vuur en bak hierin de spekjes met 2 plukjes rozemarijn tot de spekjes knapperig zijn.
  • Schep wat spekjes en 1 plukje rozemarijn op een schoteltje voor de garnering.
  • Voeg de uien en knolselderij toe en draai het vuur laag. Smoor afgedekt in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Snijd de rest van de rozemarijnnaaldjes fijn en voeg ze de laatste 2 minuten toe aan de pan.
  • Roer de parelgort door het groentemengsel, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Laat de soep 40 minuten trekken tot de gort gaar en de soep gebonden is.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper en evt. een scheutje citroensap.
  • Schep de soep in kommen, voeg de crème fraîche toe, rasp de nootmuskaat erboven en bestrooi met de achtergehouden spekjes en rozemarijn.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!