Zeg je knolselderij, dan zeg je herfst. Dit eenvoudige maar zeer smaakvolle recept heb je in een handomdraai gemaakt en is nog gezond ook! Je maakt deze stamppot zonder aardappel en is daardoor koolhydraatarm. Maar je kunt natuurlijk ook variëren en half aardappel, half knolselderij gerbuiken als je dat lekkerder vindt. Bestrooi eventueel met wat grof gehakte nootjes voor een extra bite. Maak hem zoals jij hem lekker vindt!
- 1 knolselderij
- 250 g fijn gesneden andijvie
- 250 gesneden (kastanje)champigons in plakjes
- beetje melk, warm
- klontje boter
- mosterd
- peper, zout
- Schil de knolselderij, snij hem in plakken en vervolgens in stukjes.
- Kook ze met wat zout in 15 minuten gaar.
- Giet af en maak er puree van met een pureeknijper of stamper.
- Bak de champignons op hoog vuur lekker bruin met flink wat verse peper en een beetje zout.
- Roer de melk en daarna de andijvie en de helft van champignons door de puree.
- Breng op smaak met mosterd, peper en zout.
- Serveer de puree met de rest van de champigons.
Voor een ‘krokantje’ kun je wat walnoten of pecannoten even roosteren in de pan, grof hakken en erover strooien.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!