De eeuwige maar altijd nog populaire klassieker. Een eenvoudig gerecht maar met veel trouwe liefhebbers. Gebruik wel echt de Hollandse garnaaltjes. Zelf gepeld zijn ze het allerlekkerst maar dat vind ik, eerlijk is eerlijk, zelf ook te veel gedoe. Maak fijne ‘eiersneeuw’ om je cocktail mooi te garneren. Het oog wil tenslotte ook wat. De hoeveelheden zijn voldoende als voorgerecht voor vier personen. Serveer je het als amuse of hapje dan haal je er natuurlijk meer uit.

Ingrediënten

  • 400 gram Hollandse garnalen
  • 125 ml slagroom of crème fraîche
  • 100 ml mayonaise
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 el whisky of cognac
  • beetje citroensap
  • 1 ei, hardgekookt
  • mooie fijne sla
  • paprikapoeder, peper, zout

En verder nodig: zeef(je)

Bereiding en afwerking

  • Maak eerst de eiersneeuw. Pel het ei, snij hem in de lengte doormidden. Haal de twee helften eigeel eruit en houd apart van het eiwit.
  • Houd een zeef boven een kom of bordje en duw het eiwit met de bolle kant van een lepel door de zeef. Schraap de eiwitsneeuw van de onderkant van je zeef af.
  • Maak je zeef schoon en herhaal dit maar nu met de eigelen.
  • Klop de slagroom of crème fraîche lobbig en schep er de mayonaise, paprikapoeder, tomatenketchup, whisky of cognac, citroensap, zout en peper door.
  • Proef en voeg naar smaak nog wat toe.
  • Schep de garnalen door de saus en meng goed.
  • Verdeel de sla over 4 glazen.
  • Schep de garnalen erop en garneer af met de eiersneeuw. Draai er nog wat versgemalen peper overheen.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email