Iedereen heeft hem weleens voorbij zien komen op het internet, de KitKat-taart. Een chocolademoussetaart met een rand van KitKat, bestrooid met M&M’s. Ik maakte de bodem van shortbread cookies maar je kunt natuurlijk ook speculaas, bastognekoeken of andere biscuitjes hiervoor gebruiken. Leuk om te maken en zeg nou zelf, niet alleen lekker voor kinderen toch?!

  • 200 g shortbread cookies
  • 50 g boter
  • 150 gr melkchocolade
  • 75 gr suiker
  • 3 dl melk
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 2 eieren
  • 2 ½ slagroom
  • 1 ½ zak KitKat-mini’s
  • 1 grote zak M&M’s naar keuze

En verder nodig: een springvorm van 20 cm doorsnee, lint.

  • Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of doe de koekjes in een zak en maak ze plat met een deegroller.
  • Smelt de boter in een pannetje en meng de koekkruimels er goed door.
  • Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Zet de springvorm in de koelkast om de bodem hard te laten worden.
  • Breek de chocolade in stukjes en doe ze samen met de suiker en de melk in een pan. Laat de chocolade smelten en roer af en toe.
  • Laat ondertussen de blaadjes gelatine weken in een kom koud water.
  • Splits de eieren.
  • Klop de dooiers los met wat van het warme chocolademengsel (van het vuur af) en roer goed door.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en roer goed door het chocolademengsel.
  • Zet de pan met het chocolademengsel nu in een grotere pan of kom koud water en laat ongeveer 30 minuten afkoelen tot het mengsel lobbig begint te worden.
  • Klop ondertussen het eiwit stijf in een vetvrije (!) kom.
  • Klop de slagroom in een andere grote kom stijf.
  • Roer nu het afgekoelde chocolademengsel door de slagroom en schep goed om met een spatel.
  • Als alles goed gemengd is voeg je het eiwit toe. Schep goed om tot een egale massa.
  • Haal de bakvorm uit de koelkast en giet het mengsel erin. Laat nu zeker 3 uur opstijven in de koelkast.

Afmaken/garneren:

  • Haal de bakvorm uit koelkast en snij de taart rondom los. Verwijder de rand van de springvorm, de bodem en het bakpapier en laat de taart op een bord glijden.
  • Breek de KitKat’s doormidden en zet ze rechtop rondom de taart.
  • Strik een lint om de taart en bestrooi de bovenkant met de M&M’s.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email