Dit recept had ik al een tijdje liggen en wilde het steeds nog eens maken omdat ik enorm nieuwsgierig was wat de combinatie van deze ingrediënten qua smaak zou gaan brengen. Nou zoals jullie zien heeft het recept deze website gehaald dus de conclusie is duidelijk: finger-licking good! Probeer het echt eens uit en eet er gebakken aardappeltjes of rijst bij met wat sperziebonen of een groene salade.
Voor 2 personen:
- 450 g kippendijen
- 2 eetlepels sherry
- 1 eetlepel lemoncurd
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eetlepels maïzena
- 1 eetlepel walnootolie (of andere groene olijfolie)
- 5 druppels groene tabasco
- 1/2 zakje espressopoeder
- boter
- Meng de sherry en sinaasappelsap met de lemon curd. Roer dan de walnootolie en de groene tabasco erdoor. Vervolgens de maïzena en wat zout en witte peper.
- Wrijf de kippendijen met dit mengsel in en laat dit minimaal een half uur intrekken. (ik deed dit een avond van tevoren dus een hele nacht)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe wat boter in de pan, laat de kip afdruipen (bewaar de marinade) en bak de stukken rondom bruin.
- Leg de kip dan in een ovenschaal en doe voor 20 minuten in de oven.
- Kook als de kip bijna klaar is de marinade in, los er een zakje espressopoeder in op en geef dat bij de kip.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!