Kipfilet is heerlijk met eenvormige en kruidige vulling. In dit geval met geitenkaas en verse kruiden. In combinatie met een perfecte risotto Milanese, geurig en kleurig door de saffraan heb je een feestelijk lentegerecht!
Kip
- 4 biologische enkele kipfilets (of 2 dubbele)
- 200 g zachte geitenkaas (zonder korst)
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 1 tl rozemarijn naaldjes, fijngehakt
- 12 plakjes prosciutto, gerookte ham
- versgemalen peper en zout
Risotto Milanese
- 100 g boter
- 1 grote ui, zeer fijn gesnipperd
- 300 g arborio rijst (risotto rijst)
- 150 ml droge witte wijn
- 3 plukjes saffraan
- 1,5 l kippenbouillon
- 100 g parmezaan, fijn geraspt
- 500 g verse spinazie
- 2 takjes rozemarijn (garnering)
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Snijd het haasje van de kipfilets en leg apart. Snijd over de lengte een inkeping in de kipfilets. Prak de geitenkaas, de knoflook, de rozemarijnnaaldjes door elkaar, breng op smaak met peper en zout en vul de kipfilets met het mengsel.
- Klop de apart gehouden haasjes wat platter en dek hier de inkepingen mee af.
- Leg 2 plakjes prosciutto iets overlappend op het werkblad. Leg er een gevulde kipfilet op met de bolle kant naar beneden en wikkel de prosciutto er omheen. Herhaal met de overige kipfilets.
- Vet een bakplaat in met olie.
- Leg de kipfilets erop met de platte kant naar beneden en bak ze 25-30 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte. (controleer eventueel met een metalen spies of ze van binnen goed heet zijn)
- Smelt intussen voor de ristotto de helft van de boter in een pan en fruit er de ui in ca. 10 minuten glazig in.
- Voeg de rijst toe en bak hem al roerend even mee.
- Blus af met de wijn, laat verdampen en voeg de saffraan toe.
- Voeg al roerend 1-2 soeplepels kippenbouillon toe, wacht tot hij bijna door de rijst opgenomen is en voeg dan opnieuw 1-2 soeplepels bouillon toe.
- Ga op dezelfde manier al roerend verder tot de bouillon op is (ca. 15-17 minuten). De risotto is klaar wanneer de rijstkorrels zacht zijn maar nog een beetje bite hebben.
- Meng de overige boter erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de Parmezaan erdoorheen.
- Was de spinazie.
- Doe de spinazie met aanhangend vocht in een pan en laat hem kort slinken, uitlekken.
- Bak kleine rozemarijn takjes even kort in wat hete olie (ter garnering).
- Snijd de gevulde kipfilet in mooie plakjes met een scherp mes.
Je kunt het bord op meerdere manieren opmaken (zie foto) of de risotto en de spinazie in het midden leggen en de kipfilet plakjes op de risotto/spinazie leggen. Garneer met wat krokante rozemarijn.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!