Ze blijven leuk hè, die tulbanden! Maak er dus ook gewoon eentje met kerst en versier hem naar hartenlust met zilver- en goudkleurige sterretjes of andere sprinkles. Kun je ze niet in de supermarkt verkrijgen dan vast en zeker wel via internet. Kijk bijvoorbeeld eens hier. Op zoek naar meer inspiratie voor versiering van je tulband? Zoek dan op deze site op trefwoord ‘tulband’.
- 300 gram bloem
- 50 gram amandelmeel
- 6 gram bakpoeder
- 300 gr suiker
- 300 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 1 citroen sap en rasp
- 6 eieren, op kamertemperatuur
- voor het glazuur: 150 gram poedersuiker en sap van max. 1 citroen
- Vorm van ongeveer 2,4 liter
- Verwarm de oven voor op 160 °C
- Vet of spray een tulbandvorm in
- Bloem, amandelmeel, bakpoeder zeven.
- Doe de suiker, boter, het vanille-extract, zout en de citroenrasp in een kom en klop deze enkele minuten tot een romig geheel.
- Voeg een voor een de eieren toe, terwijl je doorklopt.
- Citroensap beetje bij beetje toevoegen.
- Voorkom schiften door alvast beetje bloem toe te voegen.
- Daarna spatel je de gezeefde bloem, amandelpoeder en bakpoeder door dit mengsel, probeer daarbij de luchtigheid te behouden.
- Doe het beslag in de tulbandvorm en bak deze in 60 minuten goudbruin en gaar. Een houten prikker moet er droog uitkomen.
- Laat de tulband 10 minuten afkoelen in de vorm en stort deze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
- Meng voor het glazuur de poedersuiker met een beetje citroensap tot de juiste dikte. Roer goed en laat het in straaltjes over je tulbandcake lopen.
- Versier nu je tulband met allerlei sprinkles zodat ze op het glazuur blijven plakken. Bestrooi naar wens nog met een beetje poedersuiker.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!