Deze cake valt vooral op door zijn prachtige vorm. Garneer hem zoals jij hem het mooiste vindt. Maar zelfs zonder afwerking is het een plaatje. Bakkers klaar? Bakken maar!
Voor de cake:
- 250 gr suiker
- 250 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 2 citroenen sap en rasp
- 5 eieren, op kamertemperatuur
- 250 gram bloem
- 40 gram amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 25 gr maanzaad
Voor de garnering:
- klein stukje witte chocolade in stukjes gebroken
- suikerparels
- poedersuiker, zeefje
En verder nodig: Ik gebruikte een Silikomart Eleganza bakvorm met een inhoud van 1,7 liter.
- Verwarm de oven voor op 160 °C en vet of spray de bakvorm goed in.
- Bloem, amandelmeel, bakpoeder zeven.
- Doe de suiker, boter, het vanille-extract, zout en de citroenrasp in een kom en klop deze enkele minuten tot een romig geheel.
- Voeg één voor één de eieren toe, terwijl je doorklopt.
- Citroensap beetje bij beetje toevoegen.
- Voorkom schiften door alvast beetje bloem toe te voegen.
- Daarna spatel je de gezeefde bloem, amandelpoeder, bakpoeder en maanzaad door dit mengsel, probeer daarbij de luchtigheid te behouden.
- Doe het beslag in de bakvorm en bak deze in 60 minuten goudbruin en gaar. Een houten prikker moet er droog uitkomen.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en stort deze vervolgens op een rooster om verder af te laten koelen.
Garneren:
- Begin met garneren als de cake echt goed is afgekoeld, anders smelt de poedersuiker, dat gebeurde bij mij omdat ik ongeduldig was.
- Smelt de chocolade au bain-marie: doe de stukjes witte chocolade in een glazen schaal en plaats deze schaal in een warm waterbad.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!