Goed materiaal doet het halve werk. Dat gaat zeker op voor deze kerstbomen-tulbandvorm van Nordic Ware. Jij hoeft alleen nog de cake te bakken en ‘de ballen’ erin te hangen. Deze leuke vorm is o.a. hier te koop. Laat de kerstman maar komen!

Voor de cake:

  • 250 gr suiker
  • 250 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 2 citroenen sap en rasp
  • 5 eieren, op kamertemperatuur
  • 250 gram bloem
  • 40 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 gr maanzaad

 Voor de garnering:

  • 1 kleine reep melk of witte chocolade
  • suikerparels
  • poedersuiker

En verder nodig: een tulbandvorm. De gebruikte vorm heeft een diameter van 25 cm en een hoogte van 11,5 cm.

  • Verwarm de oven voor op 160 °C en vet of spray de tulbandvorm goed in.
  • Bloem, amandelmeel, bakpoeder zeven.
  • Doe de suiker, boter, het vanille-extract, zout en de citroenrasp in een kom en klop deze enkele minuten tot een romig geheel.
  • Voeg één voor één de eieren toe, terwijl je doorklopt.
  • Citroensap beetje bij beetje toevoegen.
  • Voorkom schiften door alvast beetje bloem toe te voegen.
  • Daarna spatel je de gezeefde bloem, amandelpoeder en bakpoeder door dit mengsel, probeer daarbij de luchtigheid te behouden.
  • Doe het beslag in de tulbandvorm en bak deze in 60 minuten goudbruin en gaar. Een houten prikker moet er droog uitkomen.
  • Laat de tulband 10 minuten afkoelen in de vorm en stort deze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.

Garneren:

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Gebruik een sateprikker om een stipje chocolade op de toppen van de bomen aan te brengen en leg hier een suikerpareltje op. Laat goed drogen.
  • Doe wat poedersuiker in een klein zeefje en bestrooi hier de tulband mee.

Deze mooie tulbandvorm is van het merk Nordic Ware en verkrijgbaar bij de goed gesorteerde kookwinkel of via internet.

 

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 250 gr suiker
  • 250 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 2 citroenen sap en rasp
  • 5 eieren, op kamertemperatuur
  • 250 gram bloem
  • 40 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 gr maanzaad

Voor de garnering:

  • 1 kleine reep melk of witte chocolade
  • suikerparels
  • poedersuiker

En verder nodig: een tulbandvorm. De gebruikte vorm heeft een diameter van 25 cm en een hoogte van 11,5 cm.

Bereiding en afwerking

  • Verwarm de oven voor op 160 °C en vet of spray de tulbandvorm goed in.
  • Bloem, amandelmeel, bakpoeder zeven.
  • Doe de suiker, boter, het vanille-extract, zout en de citroenrasp in een kom en klop deze enkele minuten tot een romig geheel.
  • Voeg één voor één de eieren toe, terwijl je doorklopt.
  • Citroensap beetje bij beetje toevoegen.
  • Voorkom schiften door alvast beetje bloem toe te voegen.
  • Daarna spatel je de gezeefde bloem, amandelpoeder en bakpoeder door dit mengsel, probeer daarbij de luchtigheid te behouden.
  • Doe het beslag in de tulbandvorm en bak deze in 60 minuten goudbruin en gaar. Een houten prikker moet er droog uitkomen.

Garneren:

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Gebruik een sateprikker om een stipje chocolade op de toppen van de bomen aan te brengen en leg hier een suikerpareltje op. Laat goed drogen.
  • Doe wat poedersuiker in een klein zeefje en bestrooi hier de tulband mee.
  • Deze mooie tulbandvorm is van het merk Nordic Ware en verkrijgbaar bij de goed gesorteerde kookwinkel of via internet. Laat de tulband 10 minuten afkoelen in de vorm en stort deze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email