Deze fantastische herfstcake prijkt trots op de cover van ‘Home Made Winter’, het meesterwerk van Yvette van Boven. Een ware lust voor het oog, nietwaar? Bijna zonde om deze kunstwerk cake aan te snijden. Maar geloof me, je wilt geen enkele smaakvolle hap missen van deze verrukkelijke creatie. Wil je je gasten werkelijk verbazen en verwennen? Bak dan deze sublieme cake en laat ze sprakeloos achter!

Voor de peren:

  • 3 mooie handperen
  • 1 fles witte wijn
  • 250 g suiker
  • 4 kruidnagels
  • 3 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 8 kardemompeulen

Voor de cake:

  • 200 g zachte boter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el gemalen kardemom
  • 90 g witte chocolade
  • Schil de peren maar laat ze wel heel en het steeltje eraan.
  • Giet de wijn in een pan met een halve liter water en voeg de suiker, kardemompeulen, kruidnagel, steranijs en kaneel toe. Breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag als het begint te koken en laat de peren zachtjes in de kruidensiroop pocheren, ongeveer 30 minuten.
  • Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  • Kook intussen het kookvocht in tot de helft en laat het afkoelen.

De cake:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Klop de boter met de suiker tot room.
  • Klop de eieren erdoor, voeg steeds pas een nieuw ei toe als het vorige is opgenomen.
  • Zeef het bakmeel, het kardemompoeder en een klein snufje zout boven het beslag en schep het door elkaar.
  • Vet een cakevorm in met een beetje extra boter, bekleed de randen met bakpapier en vet die ook in.
  • Schep een laagje beslag in de vorm, zet de peren erin en giet de rest van het beslag eroverheen.
  • Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar en bruin.
  • Laat de cake wat afkoelen, haal hem uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.
  • Smelt de witte chocolade in de magnetron of au bain-marie (of gewoon in een steelpannetje met een eetlepel melk of room erbij).
  • Laat de gesmolten chocola van een lepel af over de cake druipen en maak er strepen van.
  • Dien de cake op met de ingekookte en gezeefde siroop.

Dit recept komt uit Home Made Winter van Yvette van Boven.

    Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

    Eet smakelijk!

    Print Friendly, PDF & Email