Kabeljauw, zelfs mensen die niet van vis houden vinden kabeljauw vaak toch wel lekker. Ingepakt in pancetta geeft het de vis een lekkere extra bite. De frisse salade van zeekraal en garnalen past er heel goed bij. De hummus kun je natuurlijk ook zelf maken maar in dit geval heb ik dat niet gedaan. Er zijn zoveel lekkere smaken hummus te koop en eerlijk gezegd vind ik de zelfgemaakte niet altijd lekkerder. Serveer bij deze kabeljauw bijvoorbeeld aardappelgratin, aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.
Voor 4 personen
- 4 kabeljauwhaasjes à 125 gram
- 100 gr pancetta, in dunne plakjes
- olijfolie
- 2 klontjes roomboter
- 1 bakje kerrie-, paprika- of pikante hummus
- 75 gram Hollandse grijze garnalen
- klein bakje zeekraal
- paar takjes platte peterselie, fijn geknipt
- 1 el kappertjes (potje), uitgelekt
- rasp en sap van ½ citroen
- Haal de vis op tijd uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Bestrooi de vis met zout en peper.
- Vouw 2-3 plakjes pancetta om elk kabeljauwhaasje heen en pak ze zo in.
- Meng voor de salade de zeekraal, de garnaaltjes, de peterselie, het citroensap en rasp en de kappertjes door elkaar. Proef en breng eventueel naar wens op smaak met zout en peper.
- Verwarm de hummus in een pannetje op laag vuur.
- Verhit de olie in een koekenpan. Bak de vis op laag tot matig vuur 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg vlak voordat de vis gaar is nog een klein klontje boter toe.
- Verdeel de hummus in een lange streep over (voorverwarmde) borden. Leg er de kabeljauw op en verdeel er de zeekraalsalade over. Maal er wat verse peper over.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!