Een lekker stukje vis in de oven bereid onder een dakje van mosterdsaus. Gaat uitstekend samen met de bloemkoolpuree en de smaak van de geroosterde hazelnoten. Alweer zo’n lekker recept uit het boek ‘Nog eenvoudige 2’ van Pascale Naessens. Allemaal ‘low carb & keto recepten met 4 ingrediënten (exclusief kruiden en een aantal basisingrediënten). Passend in een koolhydraatarme eetstijl maar ook anders gewoon heel erg lekker!
Voor 2 personen:
- 2 kabeljauwfilets
- 1 middelgrote bloemkool
- 4 eetlepels (zachte)mosterd
- 1 eetlepel ras el hanout
- handvol geroosterde hazelnoten
- handvol verse platte of krulpeterselie
- ovenschaal, klein beetje ingevet met olijfolie
- Snijd de bloemkool in stukken en kook ze gaar in water met een flinke scheut olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 200 °
- Leg de kabeljauwfilets in de ovenschaal.
- Meng 4 eetlepels mosterd met 4 eetlepels olijfolie en smeer uit over de vis.
- Zet voor 15 minuten in de oven.
- Giet de bloemkool af en zet de pan terug op het vuur. Giet er een scheut olijfolie bij en strooi en 1 eetlepel ras el hanout over. Kruid met peper en zout en stap tot puree.
- Hak de noten grof, samen met de peterselie.
- Lepel de bloemkoolpuree op een bord, leg de vis er tegenaan en werk af met het noten-peterselie-mengsel.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!