Snel, simpel en lekker. Een-haps taartjes met een vulling van gebakken uien, prei, kaas, ei.
Je maakt ze binnen 40 minuten met kant en klaar, hartig taartdeeg uit de diepvries.
- 1 pakje hartig deeg uit de diepvries (10 plakjes)
- 1 grote ui
- 1 stengel prei (het wit)
- 50 ml melk
- 100 gram oude kaas geraspt
- 3 kleine eieren
- optioneel: peterselie of bieslook of Italiaanse kruiden (voor een pizza smaakje)
- peper en zout
- bakblik met 12 vormpjes (zie foto) of voor 6 grotere taartjes (blik met 6 vormpjes)
- Haal de plakjes deeg uit de vriezer en leg ze met het plastic aan de onderkant op tafel.
- Vet het bakblik in.
- Als het deeg ontdooid is, direct ronde ringen uitsnijden (zie foto) en in het blik leggen (dan het bakblik terugkoelen in koelkast totdat je gaat vullen).
- Snipper de uien en de prei (fijn) voor de vulling en bak ze op middelmatig vuur (in boter of olie) tot ze gaar en een beetje gekarameliseerd zijn. Minstens 15 minuten bakken. Blus af met 50 ml melk en laat nog 5 minuten sudderen.
- Meng alvast kaas, ei tot een massa. Voeg daarna de uien toe.
- Voeg kruiden naar keuze toe en breng op smaak met peper (let op het zout want de kaas is ook al zout).
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Voeg de vulling met een lepel in de kleine deegbakjes en bak af in 15-20 minuten tot goudbruin.
- Garneer met een dun gesneden uienringetje.
- Warm het lekkerst!
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!