Orzo is een pastasoort in de vorm van rijst, ook te verkrijgen onder de naam risoni of kritharakis. Je koopt orzo bij de Turkse winkeltjes, Italiaanse delicatessenzaken of in de goed gesorteerde supermarkt. Orzo kun je na bereiding zowel koud als warm eten. Roer ook eens een schepje pesto door de orzo of scheur wat basilicumblaadjes in reepjes en meng deze erdoor. Ook geroosterde pijnboompitjes zijn lekker in deze salade. Varieer naar eigen inzicht. Deze Italiaanse salade doet het goed als amuse, hapje, voorgerecht of als salade bij de BBQ.
- 150 gram orzo
- 2 eetlepels gedroogde tomaten, in stukjes
- 1 bolletje mozzarella, in kleine stukjes gesneden
- 1 kleine rode ui, fijngesneden
- 2 kleine sjalotjes, fijngesneden
- 1 courgette, in kleine blokjes
- 1 gele of rode paprika, in kleine blokjes
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels tomatenkaviaar (minitomaatjes in potjes verkrijgbaar bij AH)
- 5 eetlepels basilicum- of goede olijfolie
- 3 eetlepels witte balsamicoazijn
- wat fijngesneden platte peterselie
- verse basilicumblaadjes
- Kook de orzo volgend de gebruiksaanwijzing beetgaar en giet af.
- Klop de dressing van de (basilicum)olie en azijn. Voeg de fijngesneden sjalotjes toe. Roer de peterselie door de dressing, proef en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de dressing door de nog warme orzo dan trekt hij goed in.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de rode ui, de courgette en de paprika in 10-12 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de groenten door de orzo. Voeg ook de kappertjes en de mozzarella toe.
- Doe de orzo over in kleine glaasjes, garneer met de tomatenkaviaar en een blaadje basilicum.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!