Een bijzonder voorgerechtje in een zacht bosui-saffraan sausje. Inktvisringen kun je vers kopen of bestellen bij de visboer, Sligro of Hanos maar zijn ook beschikbaar in de diepvries. Inkvisringen hoeven niet taai te zijn als je langzaam laat stoven in een bouillon van sherry en wijn met veel knoflook! Proef af en toe of ze al goed zijn.
Ook heel leuk in combinatie met andere tapas zoals patatas bravas, gehaktballetjes in cognacsaus, gevulde tomaten met avocado, pincho’s met sprot en salsa en artisjokkenbodems met pittige vulling.
- 450 gram inktvis
- 1 grote ui
- 2 bosuien
- 3 tenen knoflook
- 1 pluk saffraan
- 25 gram gehakte amandelen
- 2 el peterselie
- 150 ml sherry
- 150 ml water
- Olijfolie
- Peper en zout
- Maak, indien je hele inktvissen hebt, de inktvissen schoon en snijd in ringen (haal de binnenkant eruit en wrijf het vel er af, spoel goed uit met koud water).
- Wrijf de saffraan fijn en giet er een eetlepel kokend water over.
- Fruit de uien en de knoflook even in olijfolie en voeg het saffraanwater toe.
- Snijd de bosui in ringen en voeg toe aan de saus.
- Voeg daarna de amandelen, peterselie, sherry, water en inktvisringen toe.
- Laat het gerecht stoven totdat de ringen goed gaar zijn (dat duurt bij kleine ringen 15-20 minuten, ze veranderen dan van doorzichtig/glazig naar wit).
- Breng goed op smaak met peper en zout!
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!