Naanbrood is heel lekker bij zelfgemaakte curry of pittige soep. Vaak wordt het naanbrood genoemd, maar officieel is het overigens gewoon naan. De fluffy textuur en de krokante buitenkant maken het tot een perfect brood. Je kunt er zo heerlijk mee in de saus dippen! Maar ook geschikt als pizzabodem met bijvoorbeeld gegrilde groenten en pesto. Naan is heel makkelijk zelf te bakken met dit recept.

  • 125 gram boter
  • 500 gram tarwebloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 10 gram zout
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel korianderzaadjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • En verder nodig: vijzel

Voor 10 stuks:

  • Smelt de boter op laag vuur in een pannetje.
  • Meng in een kom de bloem met de gist en het zout en voeg al roerende de yoghurt, 75 ml gesmolten boter en 150 ml lauwwarm water toe.
  • Meng tot een samenhangend deeg en laat dit 10 minuten afgedekt met een schone theedoek staan.
  • Kneed het deeg 8-10 minuten op een met wat olie ingevet werkvlak tot het soepel en elastisch is. Dit kan ook in de KitchenAid met de deeghaak. Leg daarna in een schone kom en zet deze tochtvrij en wederom afgedekt op een warme plek. Beschik je over een combi-stoomoven, zet de kom dan 30 minuten in de oven, met de temperatuur op 37 graden en de vochtigheid op 100%)
  • Laat het deeg rijzen totdat het volume verdubbeld is, dit duurt zeker 30 minuten.
  • Wrijf de korianderzaadjes fijn in de vijzel. Pel en pers de knoflook en roer met de koriander door de rest van de gesmolten boter.
  • Als het deeg in volume ongeveer verdubbeld is kun je je oven gaan voorverwarmen op 200 graden.
  • Kneed het deeg nog een keer goed door en verdeel het in 10 stukken.
  • Druk deze uit tot druppelvormige, platte broodjes en leg ze op 2 ingevette bakplaten of gebruik bakpapier.
  • Bestrijk ze royaal met de korianderboter.
  • Schuif de bakplaten met 10 cm tussenruimte in de oven en bak ze 10 minuten. Kijk dan of ze goudbruin en gaar zijn, laat ze dan op een rooster afkoelen.

Dit recept komt uit het Combi-stoomoven kookboek van Miele.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!