Mijn nieuwste aanwinst in de keuken is een snelkookpan. Nu ben ik meestal eerder van slow-food en gebruik ik mijn stoomoven intensief, ook voor sous-vide garen van groenten en vlees maar deze snelkookpan is echt een aanwinst in m’n keuken. Deze Hindoestaanse curry is in slechts een kwartier klaar! Heb je geen snelkookpan dan kun je dit recept ook gewoon volgen. Laat de curry dan zo’n 45 minuten stoven op laag vuur.
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 uien, gesnipperd
- 4 eetlepels olie
- 500 gram kipdijfilet, in blokjes
- 2 eetlepels masala kerrie (b.v. van Jonnie Boer)
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 dl kippenbouillon (van tablet)
- 1 rode peper, fijngesneden
- 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes
- 1/2 groene kool, in reepjes
- 1/2 knolselderij, in blokjes
- 500 gram kouseband stukjes (Toko, diepvries)
- 10 gram koriander, fijngesneden (gebruik pizza-snijder!)
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 4 roti platen (Toko, diepvries)
- Verhit de olie in de snelkookpan pan en voeg kip, ui, knoflook en rode peper toe en bak 3 minuten.
- Doe kerrie erbij. Bak een minuutje mee en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak samen een minuut.
- Giet de bouillon erbij. Breng tegen de kook.
- Voeg de zoete aardappel, knolselderij en kool toe en roer door.
- Voeg de kouseband toe. Schep alles nog een keer goed om.
- Sluit het deksel en laat 10 minuten onder hoge druk koken.
- Verwarm de roti in de magnetron of oven. Houd warm onder folie.
- Laat voor het openen van de pan voorzichtig de druk ontsnappen. Pas op, erg heet! Roer door en proef of er nog zout of peper nodig is.
- Vul de roti platen met de curry en bestrooi met koriander en bosui.
Dit recept komt van de website kokenmetkennis.nl van Eke Mariën.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!