Zó simpel en zó lekker! Dit bijgerecht zet je namelijk in een handomdraai op tafel. Aardappelen goed wassen, inkepingen snijden, een mengsel van boter, olijfolie en kruiden er overheen en de oven doet de rest. Misstaat niet bij een feestelijk diner toch?

 

 

Voor 4 personen:

  • 4 grote of 8 kleine aardappelen (vastkokend)
  • teentje knoflook, uitgeperst
  • flinke klont boter en scheut olijfolie
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Boen de aardappels goed schoon.
  • Leg de aardappels een voor een tussen 2 houten lepels en snijd in dunne schijfjes. De houten lepels zorgen ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en roer de olijfolie erdoor.
  • Doe de geperste knoflook bij het oliemengsel, voeg royaal peper en zout toe en roer door.
  • Leg de aardappels in een ovenschaal en kwast ze royaal in met het boter/olie mengsel. De aardappels gaan in de oven door de warmte mooi open staan, dat gaat vanzelf.
  • Zet de aardappels in de oven voor 50-60 minuten.

Je kunt de laatste 10 minuten evt. nog wat geraspte kaas over de aardappels strooien.

Lukt het jou niet om mooie dunne plakjes te maken zonder dat je de aardappel doorsnijdt? Voor iets meer dan een tientje koop je er een snij-set voor.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!