Heb jij al een wafelijzer? Je koopt er al een voor zo’n €20,- Naast zoete wafels, ontbijtwafels met allerlei soorten fruit, kun je ook hartige wafels maken. Leuk als hapje, tussendoortje, lunch of zelfs als voorgerecht. Je vindt verschillende recepten voor het basisrecept van deeg, maar met deze pastabloem (gebruik van griesmeel van harde tarwe) krijg je echt een lekker resultaat. Harde tarwe heeft een hoog gehalte aan glutenvormende eiwitten en levert een stevig elastisch resultaat op, dit maakt harde tarwe zeer geschikt voor brood en pasta’s maar ook voor wafels! Gewoon verkrijgbaar bij de Jumbo of AH. Je kunt aan het basisrecept op het laatst ook nog geraspte kaas of kruiden toevoegen. Mijn hartige wafels vulde ik voor een feestje met Italiaans buffet met tomatentapenade, geitenkaas en pesto en sneed ze daarna in stukjes; de Italiaanse vlag op tafel!

Voor 6 wafels:

  • 2 dl water
  • 100 g boter
  • 100 g pastabloem (De Cecco Semola di grano duro rimacinata)
  • 5 eieren
  • Zout, peper

Voor de vulling:

  • bakje tomatentapenade
  • bakje pesto
  • zachte geiten- of roomkaas
  • En verder nodig: wafelijzer, boter of bakspray voor invetten
  • Smelt in een flinke steelpan de boter met het water en zout op laag vuur.
  • Voeg de bloem in één keer toe en verwarm mee tot een deegbal ontstaat die loskomt van rand. Dat gaat heel snel.
  • Doe het deeg over in de KitchenAid met garde en meng al kloppend de eieren er 1 voor 1 doorheen. Uiteraard kun je ook een handmixer gebruiken als je geen KitchenAid hebt.
  • Voeg eventueel wat geraspte kaas toe maar in elk geval wat zout en peper. Mix nog even goed oor.
  • Bak de wafels in je ijzer.
  • Laat ze even afkoelen op een rooster.
  • Snijd de wafels eventueel in reepjes en vul de ‘vakjes’ met de tomatentapenade, de pesto en de geiten- of roomkaas.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email