We zijn gewend om wafels zoet te eten. Maar hartige wafels zijn ook echt heel lekker en tegenwoordig hartstikke hip! Bovendien koop je voor 2 tientjes een wafelijzer. Je vindt verschillende recepten voor het basisrecept, met deze met gebruik van ‘pastameel’ (griesmeel van harde tarwe) krijg je echt een lekker resultaat. Gewoon verkrijgbaar bij de Jumbo of AH. In dit geval heb ik aan het basisrecept op het laatst geraspte kaas en vegetarische gerookte speckjes toegevoegd. Maar uiteraard kun je hiermee naar eigen smaak variëren. Maak deze hartige wafel als ontbijt of lunch, je hebt ze echt in ‘no time’ op tafel.

Voor 6 wafels:

  • 2 dl water
  • 100 g boter
  • 100 g pastabloem (De Cecco Semola)
  • 5 eieren
  • Zout, peper
  • Gebakken spekjes
  • Geraspte kaas

En verder nodig: wafelijzer, bakspray voor invetten

  • Smelt in een (steel)pan de boter met het water en zout op laag vuur.
  • Voeg de bloem in één keer toe en verwarm mee tot een deegbal ontstaat die loskomt van rand. Dat gaat heel snel.
  • Doe het deeg over in de KitchenAid met garde en meng al kloppend de eieren er 1 voor 1 doorheen. Uiteraard kun je ook een handmixer gebruiken als je geen KitchenAid hebt.
  • Voeg de geraspte kaas toe en wat witte peper en mix nog even door.
  • Schep op het laatste de gebakken spekjes met een spatel door je deeg.
  • Bak de wafels in je ijzer.
  • Serveer naar eigen smaak met een gebakken eitje, champignons of wat salade.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!