Weinig tijd en toch lekker eten? Maak dan een hartige taart met kant- en-klaar deeg voor quiche/hartige taart. Deze taart met makreel is lekker zacht van smaak. De verse kruiden zou ik niet vervangen door gedroogde kruiden. Een groene salade erbij en klaar ben je!
Voor 4 personen (serveer er wel een salade bij)
- 250 g kruimige aardappels
- 250 g gerookte makreel
- 4 eieren
- 200 ml melk
- 1 bosje verse dragon, fijngehakt of geknipt
- 1 bosje dille, fijngehakt of geknipt
- wat paneermeel
- 1 verpakking kant en klaar quiche- of hartige taartdeeg uit de koeling
- Schil de aardappels, was ze en snijd ze in gelijke stukjes.
- Kook de aardappels in ongeveer 10 minuten beetgaar in water met wat zout.
- Pluk het makreelvlees zorgvuldig van het vel en verwijder alle graatjes. (tegenwoordig ook makreelfilet verkrijgbaar bij AH)
- Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht) of op 195°C (elektrisch).
- Giet de aardappels af en laat ze kort droogstomen.
- Rol het deeg uit en leg het in een ingevette taart- of quichevorm.
- Bestrooi het deeg met wat paneermeel.
- Kluts de eieren en meng er de melk en de gehakte dragon doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de makreel en de aardappelblokjes over het deeg en giet er het eiermengsel overheen. Bestrooi met de dille.
- Bak de quiche in ca. 45 minuten gaar in de oven.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!