Slagroomsoesjes kennen we natuurlijk allemaal. Maar wist je dat je soesjes ook heel goed kunt vullen met een hartige vulling? Heel erg geschikt als borrelhapje en ook heel goed voor te bereiden. Soesjes maken is niet moeilijk, probeer het eens en varieer zelf met de verschillende vullingen. Of vul ze gewoon lekker met slagroom!
Voor ongeveer 10-12 soesjes:
- 100 ml water
- 40 g koude boter in blokjes
- 55 g bloem
- 1 ei
- snuf zout
Voor de vulling:
- 150 gr gerookte kip in blokjes
- 50 ml crème fraîche
- 50 ml mayonaise
- 2 eetlepels slagroom
- 10 gram verse bieslook
- Flinke draai van de pepermolen
En verder nodig: staafmixer, 2 spuitzakken
Werkwijze voor de soesjes:
- Warm oven voor op 190 graden
- Verwarm water, boter en zout in een pan op middelhoog vuur tot de boter helemaal gesmolten is. Haal de pan meteen van het vuur als het mengsel gaat koken
- Voeg de bloem in één keer toe en roer dit met een garde tot een egaal beslag
- Zet de pan terug op het vuur en roer nog 30 seconden of tot het deeg van de kant en bodem van de pan loslaat. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen
- Roer het ei er met een pollepel door tot een egale massa
- Doe over in een spuitzak of werk met een kleine ijsbolletjes-lepel
- Maak gelijke bolletjes van ongeveer een halve eetlepel groot en spuit deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat bedekt met bakpapier of siliconen bakmat
- Bestrijk elk bolletje licht met water en bak ze 10-15 minuten. Open de oven niet tijdens het bakken!
- Laat de soesjes afkoelen
Werkwijze voor de vulling:
- Doe alle ingrediënten in een kom en maal fijn met de staafmixer tot dat er een gladde mousse ontstaat. Proef er nog wat peper bij moet of dat je de substantie iets dunner wilt maken met nog wat mayonaise of crème fraîche.
- Doe de mousse in een spuitzak en leg weg in de koelkast totdat je de soesjes wilt vullen. Heb je geen spuitzak, dan kun je de soesjes ook doorsnijden en dan de vulling in de soesjes smeren.
Lege soesjes kun je heel goed invriezen, dus maak een flinke hoeveelheid dan heb je altijd iets op voorraad. Heb je nog wat mousse over? Ook lekker op brood, toast of een cracker!
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!