Deze supersnelle muffin is zeer geschikt om te maken als je alleen een ei, wat kaas en wat groenten in jouw koelkast hebt liggen. Omdat er geen tarwebloem in verwerkt wordt zijn ze koolhydraatarm.
Meerdere combinaties zijn mogelijk; laat je fantasie het werk doen. Hier beschrijf ik een muffin met champignons, ui en prei en een variant met magere kalkoenspekjes, doperwtjes, munt en feta.
2×6 muffins
Ei-mengsel
- 8 eieren
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 teentje knoflook
- ½ tl zout
- ½ tl zwarte peper
- Snufje chilipoeder
Ham muffins (6)
- 75 gram hamstukjes (of mager spek of kipreepjes)
- 40 gr doperwtjes (diepvries)
- 1 el verse peterselie gehakt
- 1 el verse munt gehakt
- 2 bosuien in ringetjes
- 40 gr feta verkruimeld
- 25 gr geraspte kaas
Champignon-ui muffins (6)
- 6 champignons (of andere paddestoelen), in plakjes
- 1 ui, fijn gesnipperd
- Stukje prei, fijn gesnipperd
- Handje gehakte nootjes naar keuze (walnoot, amandel, hazelnoot, pijnboompit)
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- Optioneel: truffelpoeder of wat gedroogde truffel
- 60 g geraspte kaas naar keuze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.Zet de muffinvorm (voor 6 muffins) klaar met 6 cupecakevormpjes (papier) in de vormpjes (insmeren met olie of boter hoeft dan niet).
- Kluts de eieren met alle droge kruiden, zout, peper en knoflook.
- Verdeel het mengsel in twee delen.
- Meng alle ingrediënten voor de ham muffins door het ene deel en verdeel over de vormpjes.
- Bak gaar in 20 minuten.
- Laat afkoelen op rooster (ik haal het papier er af).
- Rooster in de tussentijd de champignons voor de 2e serie muffins in een beetje olie in de pan.
- Meng vervolgens alle ingrediënten voor de champignon muffins door het 2e deel van het eimengsel.
- Voeg de champignons toe, beetje afkoelen.
- Vul vervolgens de nieuwe muffinbakjes voor de 2 serie muffins en bak af in 20 minuten.
- Laat afkoelen op rooster.
- Eet warm, lauw of koud!
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!