Ik blijf het leuk vinden; hartige panna cotta. Je kunt van alles als ‘basismateriaal’ gebruiken, bloemkool, pastinaak, pompoen, erwtjes, asperges, avocado, gorgonzola, geitenkaas en zo kan ik nog wel even doorgaan. Doet het altijd goed in een menu, ook al omdat het makkelijk voor te bereiden is. Ik gebruikte nu een prachtige siliconen bakvorm van het merk Silikomart, verkijgbaar bij kookwinkels of horecagroothandels. Om de vormpjes er mooi uit te krijgen heb ik ze na het bereiden ingevroren en de volgende dag gestort. Deze stap kun je overslaan als je vormpjes gebruikt die je makkelijk kunt storten. Laat ze dan gewoon in de koelkast opstijven. Serveer je de panna cotta in glaasjes, dan kun je 1 blaadje minder gelatine gebruiken.

Voor 6 porties:

  • 200 gram knolselderij
  • 200 gram slagroom
  • 200 gram melk
  • 5-10 gram honing
  • 5-10 gram mosterd
  • 3 blaadjes gelatine

En verder nodig: staafmixer of blender, siliconen bakvorm, 6 vormpjes of 6 glaasjes

  • Knolselderij schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Gaar de knolselderij in de melk en de slagroom (85˚C ongeveer 20 minuten, niet koken).
  • Wanneer de knolselderij gaar is gelatine in schaal met koud water weken.
  • Knolselderij, honing en mosterd blenderen of heel goed staafmixen. Proef of er nog wat honing of mosterd bij moet breng op smaak brengen met peper en zout.
  • Knijp de gelatine uit en roer door het mengsel. Laat even afkoelen.
  • Giet nu in je bakvorm, in vormpjes of glaasjes.
  • Laat een paar uur in de koelkast op stijven of zet ze in de vriezer als je ze later wilt storten.
  • Haal voor serveren uit de koelkast of vriezer en laat op kamertemperatuur komen.
  • Serveer naar keuze met bijvoorbeeld wat sellerie-appelsalade en wat stukjes paling of iets anders wat je lekker vindt.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email